Što se Rusi ljute na Hrvate, pa čak im i prijete?!?

0

Hrvatski premijer Andrej Plenković odbacio je kao “propagandu” optužbe ruskog ministarstva vanjskih poslova da Hrvatska u činu “militantne rusofobije” navodno nije dopustila humanitarni let za evakuaciju ruskih diplomata.

„Koliko ja znam ti ljudi su napustili Hrvatsku. Mislim da su letjeli preko Beograda ili nešto slično. Nema tu nikakve rusofobije”, kazao je novinarima Plenković.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je u ponedjeljak da službeni Zagreb nije dopustio humanitarni let za evakuaciju ruskog diplomatskog osoblja iz Hrvatske, nazvavši takav potez “militantnom rusofobijom”.

Zaharova je izjavila da je službeni Zagreb “u svojoj militantnoj rusofobiji dosegao tačku u kojoj je na nediplomatski način, kršeći pravila pristojnosti i standarda međunarodne komunikacije, odbio organizirati humanitarni let kojim bi se evakuisao veliki broj zaposlenika ruske ambasade s porodicama, uključujući djecu”, prenosi Hina pozivajući se na agenciju TASS.

‘Nerazuman potez’

“A radi se o ljudima koje je Hrvatska nerazumno protjerala iz zemlje”, naglasila je.

“Taj nehumani odnos prema našim sugrađanima neće ostati bez adekvatnog odgovora”, kazala je Zaharova.

Hrvatska se 11. aprila pridružila nizu evropskih zemalja i zbog ruske agresije na Ukrajinu odlučila protjerati 18 ruskih diplomata i šestero članova administrativnog osoblja. Dobili su rok do 25. aprila da napuste zemlju.

Rusija je odmah najavila da će odgovoriti protumjerama, ali ih dosad još nije obznanila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here