27.05.2024.
HomeNovostiStevandić četnikuje, a Dodik ga ohrabruje: Napada CIK i najavljuje mogući bojkot...

Stevandić četnikuje, a Dodik ga ohrabruje: Napada CIK i najavljuje mogući bojkot izbora

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je odluka “nelegitimne” Centralne izborne komisije BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske zbog, kako su formalno naveli, objave spota ove partije, skandalozan pokušaj da se u Republici Srpskoj provede izborni inženjering po nalogu Bakira Izetbegovića, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji kontrolišu CIK.

“Od formiranja novog nelegitimnog saziva CIK-a to tijelo se ponaša kao subjekt izbornog procesa, a ne kao neutralna institucija, zadužena za provođenje izbora. Centralna izborna komisija je već kršila Ustav mijenjajući rok održavanja izbora, a sada pokušava da promijeni učesnike izbora, ostalo je samo da na kraju preinači i volju naroda na izborima, što bi bio kompletan izborni cirkus, na šta SNSD neće pristati”, poručio je lider SNSD-a na pitanje da prokomentariše odluku CIK-a da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske.

Ukoliko Ujedinjena Srpska bude onemogućena da pod uslovima koji važe za sve političke subjekte u BiH izađe na izbore, Dodik je najavio da će SNSD pozvati sve koalicione partnere da preispitaju učešće na predstojećim lokalni izborima, jer je tijelo zaduženo za fer provođenje izbornog procesa, ozbiljno ugrozilo demokratičnost tog procesa u BiH i dovelo u pitanje povjerenje građana Republike Srpske u izbore.

Centralna izborna komisija BiH poništila je ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, što je, prema njihovom tumačenju, kršenje Izbornog zakona BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti