03.03.2024.
HomeNovostiStanivuković nakon napada: Lukač je krvnik i u slobodno vrijeme kolje životinje...

Stanivuković nakon napada: Lukač je krvnik i u slobodno vrijeme kolje životinje kako bi vidio krv

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač fizički je večeras na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS napao zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića.

Nakon ovog skandala kontaktirali Stanivukovića koji je za Radiosarajevo.ba kazao da je teško povjerovati u ono što se večeras desilo u skupštinskoj sali i što su građani imali priliku vidjeti na TV ekranima.

“To je krvnik, on u slobodno vrijeme mora da kolje životinje kako bi vidio krv, a u Skupštini udara poslanike. Svoj posao definitivno ne radi pa iza sebe ima masu nerasvijetljenih ubistava. Nakon ovog mora biti ostavka ili njegova smjena. Pozvao sam ljude u četvrtak da se okupimo u 18 casova u parku Mladen Stojanović u Banjoj Luci”, kazao nam je Draško.

Dodao je da očekuje podršku od naroda kako bi se ovom što se dešava stalo u kraj.

“Jer čovjek koji vodi policiju ne može ovako da se ophodi prema građaninu, predstavniku koji je dobio najveću podršku građana, narodnom poslaniku. Ne zanm šta nakon ovog može biti. Ali mogu reći jedan apsurd. Meni je sad na sjednici Skupštine izrečena mjera oduzimanja riječi, meni, shvatate meni je oduzeta riječ, a on ostaje na Skupštini”, naglasio je Stanivuković, te dodao “jel uopće shvatate u kojoj diktaturi živimo”.

Na naše pitanje šta očekuje u nastavku ove situacije, Stanivuković nam je kazao da će krivično “goniti” Dragana Lukača.

“Prijavit ću ga zbog napada i prijetnji, rekao mi je da ću završiti kao zastave NATO-a. Dakle na podu i polomljene. Tražit ću krivičnu odgovornost, pozvat ću ljude da me podrže, ne samo mene nego i Pravdu za Davida i sve druge ljude. Ovo je diktatura i ovdje nema šta da se traži”, kategoričan je Stanivuković.

Dodao je da se on mora nastaviti boriti, te da svjestan da se mora ići dalje jer se pred pritiskom ne smije pokleknuti.

“Nadam se da će ovo biti zadnja kap koja je prelila čašu. Dat ću sve od sebe da to tako i bude, dat ću sve od sebe”, zaključio je Stanivuković u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti