Stanivuković kritikuje Dodika zbog napada na Vučića i priznao bankrot RS-a: “Bezobrazno je kritikovati onog ko vas hrani”

0

– Кritikovati i podrugljivo savjetovati onoga ko vas hrani, a Republika Srbija je mnogo puta nahranila Republiku Srpsku, je u najmanju ruku nekorektno i bezobrazno – rekao je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković komentarišući izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o saradnji sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ekskluzivno pravo

Stanivuković podsjetio je da je Srbija pomogla Srpskoj tokom pandemije, izgradila mnoge objekte, pomogla penzionerima da prime penziju i toliko puta pritrčala u pomoć, tako da mu je, ističe Stanivuković, neshvatljivo da predsjednika Srbije kritikuje upravo čovjek koji je od njega najviše puta to tražio.

– Republika Srpska ne dijeli mišljenje ovog čovjeka (Milorada Dodika), ja se ograđujem od njega. Niko nema ekskluzivno pravo da se samo on sastaje sa predsjednikom Srbije, kao niti bilo kim drugim zvaničnicima, pa tako ni predsjedavajući Predsjedništva BiH, gospodin Milorad Dodik. I ja sam Srbin i predstavljam najveći grad u Republici Srpskoj i imam pravo na sastanke i nove saradnje – istakao je Stanivuković.

Otvorena vrata

Gradonačelnik Banja Luke tvrdi da se zvaničnici Srbije nisu sastajali sa opozicijom, kako gospodin Dodik tvrdi, nego sa predstavnikom najvećeg grada Republike Srpske.

– Saradnja Republike Srbije i Republike Srpske, Banja Luke i Beograda, kao i drugih gradova je nadživjela mnoge predstavnike, nadživjet će i sve nas. Vremena kada je Milorad Dodik jedini imao pravo da se sastaje sa zvaničnicima Srbije i jedini imao otvorena vrata ove zemlje su prošlost – poručio je Stanivuković.