Šta to mlada Tuzlanka traži na neumskoj plaži?

0
Neum, BiH - 22. juli 2020:Plaže su danas bile krcate turista iz cijele Bosne i Hercegovine. Mnogi su kao destinaciju odabrali Neum, jer većina građana BiH nije u mogućnosti putovati u susjednu Hrvatsku (gdje ih veliki broj tradicionalno ljetuje) radi propisanih epidemioloških mjera i karantina koje je ova zemlja uvela za sve Bosance i Hercegovce koji ne posjeduju i hrvatsko državljanstvo. ( Almir Terzic - Anadolu Agency )

Neumska policija uhapsila je A.H. (1998.) iz Tuzle nakon što je jednoj osobi na plaži Surdup u Neumu ukrala mušku torbu. Kako se navodi u izvještaju MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, policijski službenici PS Neum lišili su slobode osobu inicijala A.H. (1998.) iz Tuzle zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ‘Krađa’.

Osumnjičenoj se stavlja na teret da je 28. juna oko 17 sati, na plaži Surdup u Neumu, otuđila mušku torbu gostu plaže. Provedenom krim-operativnom istragom kod osumnjičene su pronađeni otuđeni predmeti i u potpunosti je priznala izvršenje krivičnog djela, navodi se u izvještaju.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičene će nadležnom tužiteljstvu biti podnijeto Izvješće o počinjenom krivičnom djelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here