01.03.2024.
HomeLifestyleŠta sve poljubac čini... Žene koje muževi ljube svakog jutra žive 5...

Šta sve poljubac čini… Žene koje muževi ljube svakog jutra žive 5 godina duže!

U knjizi ‘The Science of Kissing: What Our Lips Are Telling Us’ Sheril Kirshenbaum referira se na studiju koja je otkrila kako će 59% muškaraca i 66% žena prekinuti vezu samo zašto što se njihov partner loše ljubi. Eto, toliko je ljubljenje važno! Zapravo, prema psihologu Johnu Bohannonu, prvog se poljupca sjećamo bolje nego prvog seksualnog iskustva. Očito je Jura Stublić jako dobro znao o čemu pjeva!

Neki znanstvenici smatraju kako je ljubljenje puno intimnije od samog seksualnog čina, stav koji smo imali prilike primijetiti i u filmu ‘Pretty Woman’. Sjećate li se kada lik Julije Roberts odbija ljubiti svoje mušterije? Socijalni znanstvenici kažu kako je takvo ponašanje zapravo često u svijetu prostitucije jer ljubljenje zahtjeva iskrenu požudu i ljubav prema drugoj osobi. Izbjegavanjem poljubaca, prostitutke su u stanju odraditi svoj posao bez straha da se emocionalno vežu za nekoga.

A koliko je još ljubljenje bitno, pokazala je i studija provedena u Njemačkoj koja je otkrila kako one žene koje muž poljubi svako jutro prije odlaska na posao u prosjeku žive 5 godina duže te imaju 20-30% veće prihode od neljubljenih žena.

Kako znati da vas netko želi poljubiti?

Sve se svodi na proučavanje partnerovih reakcija i prostora među vama. Čak i poljubac u obraz može otkriti zanima li se netko za vas na romantičan način. Budući da poljubac podrazumijeva ulazak u nečiji privatni prostor, poljubac u obraz može pomoći izgradnji povjerenja (jer se netko nije odmah bacio na usne). Ako im se i to čini prenapadnim, frajeri će nerijetko ženi prvo popraviti kosu. I ovo podrazumijeva ulazak u nečiji privatni prostor, no ako frajeri već u ovoj fazi primijete da je žena ustuknula, to će im biti znak da ni ne pokušavaju ništa više.

Što muškarci i žene očekuju od ljubljenja?

Čini se kako su muškarci puno manje izbirljivi kada je ljubljenje u pitanju. Muškarcima je važnija privlačnost lica i tijela žene, dok žene ljubljenje doživljavaju kao šansu za procjenu potencijalnog partnera i/ili iniciranje ili njegovanje ozbiljne veze. Mi žene smo te koje više pažnje posvećujemo i higijeni zubiju te puno prije primijetimo zdrave i lijepe zube. Osim toga, jedna je studija pokazala kako 53% žena radije ljubi obrijanog frajera glatkog lica.

Što možemo učiniti kako bismo se ljubili bolje?

Muškarci i žene od ljubljenja, kao što smo već rekli, imaju drugačija očekivanja i ljubljenje doživljavaju na drugačiji način. Muškarci bi željeli da žene malo manje oklijevaju i da usta otvaraju malčice više, bili bi sretniji kada bi žene češće inicirale poljupce, a ne bi se bunili ni da žene prilikom ljubljenja pokažu malo agresivniji pristup.

Žene bi, s druge strane, voljele da muškarci postanu svjesni da postoji razlika između poželjnog tipa agresivnog ljubljenja i guranja/vrtenja jezikom po grlu i ostatku usne šupljine. Žene bi voljele i da frajeri više pažnje obraćaju na naše disanje, odnosno da ih ne guše, i, kao što je već spomenuto, voljele bi da frajeri više računa vode o higijeni.

 

 

 

Cosmopolitan.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti