23.06.2024.
HomeNovostiŠta se dešava u fabrici oružja u Čačku: "Detonacija jača nego u...

Šta se dešava u fabrici oružja u Čačku: “Detonacija jača nego u vrijeme bombardovanja”

Požar u čačanskoj fabrici oružja “Sloboda” je ugašen nakon sinoćnje snažne eksplozije. Tri radnika su povrijeđena, a izvršena su dva izviđanja vatrogasnih jedinica kompanije “Sloboda” i od Sektora za vanredne situacije.

Noćas nije bilo detonacija, a RTS javlja da je jutros vidno prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a dronovi su nadlijetali krug fabrike.

“Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere”, rekao je zamjenik gradonačelnika Čačka Miroslav Petrović.

U magacinskom prostoru fabrike “Sloboda” u Čačku sinoć oko 20 sati došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povrijeđena tri radnika, uglavnom su to sitne posjekotine najverovatnije usljed pucanja stakla.

Evakuisano je 11 porodica, odnosno blizu 30 građana koji žive u blizini čačanske fabrike.

“Detonacija je bila toliko jaka da su na kući popucala vrata i prozori. Iako se čula samo jedna eksplozija, bila je jača i intenzivnija nego prošli put. Gore čak nego kad je bilo bombardovanje. Djecu i ženu sam poslao u drugi dio grada, ne osjećamo se sigurno”, rekao je za RINU mještanin sela Jezdina kod Čačka.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smještaj kod rođaka ili prijatelja. Gradonačelnik ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani.

Miroslav Petrović dodaje da nema mjesta za paniku jer je odluka o evakuaciji stanovništva preventivna.

U krugu fabrike se nalaze sve nadležne službe, a ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sati nakom posljednje detonacije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti