14.07.2024.
HomeUncategorizedŠta je "vizionar" Vučić govorio Srbima u Glini samo nekoliko mjeseci prije...

Šta je “vizionar” Vučić govorio Srbima u Glini samo nekoliko mjeseci prije Oluje: “Živećete u Velikoj Srbiji” (VIDEO)

Susjedna Republika Hrvatska obilježava Dan pobjede, dan kada su jednice Hrvatske vojske i policije u akciji „Oluja“ ušle u grad Knin.

No, zanimljivo je kakvu je ulogu baš te 1995. godine na teritoriji Republike Hrvatske imao današnji predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić, u Hrvatskoj poznat kao političar koji se aktivno zalagao za formiranje Velike Srbije, na snimku iz marta 1995. godine, u vatrenom govoru u okupiranoj Glini, obećava okupljenima da tzv. srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje “ustaška vlast nikada više neće moći doći”.

Ukoliko srpski radikali pobijede Slobodana Miloševića, Vučić poručuje okupljenima da znaju da će živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi.

Danas Vučić vodi proevropsku politiku te rješava problem koji Srbija ima s Kosovom. No, u ratu je današnji predsjednik Srbije, baš kao i njegov prethodnik Tomislav Nikolić, bio dugogodišnji posilni četničkog vojvode Vojislava Šešelja, predsjednika Srpske radikalne stranke i presuđenog ratnog zločinca.

Radikali su tokom rata imali paravojne formacije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u kojima su sijali smrt, a Vučić, Šešelj i Nikolić su često obilazili okupirana područja i širili mržnju.

Vučiću i Nikoliću je Srpska radikalna stranka postala tijesna, jer su im ambicije s vremenom porasle, a sa Šešeljom kao predsjednikom stranke u pritvoru, nisu se mogli dokopati vlasti. Odrekli su ga se tek 2008., kada su osnovali Srpsku naprednu stranku, preuzevši većinu članstva. Vučić se u međuvremenu odrekao i Nikolića, ali se velikosrpskih ambicija nikad nije odrekao.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti