Srpski nacionalizam je najjeftiniji i najefikasniji instrument ruskog destabilizovanja Evrope

0
Traditionally dressed Serb royalists prepare a grilled sheep at Mt. Ravna Gora, central Serbia, Saturday, May 17, 2008. Thousands of people attended a church service and rally to the commemorate anniversary of execution of late Serbian royalist General Dragoljub Draza Mihajlovic. Mihajlovic, the commander of Serbian chetniks movement was caught and executed by communists on May 13, 1945. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović govorio je za Radio Crnu Goru o turbulencijama između Beograda i Podgorice, nacionalizmu u regionu, kao i o odnosima države i crkve:

“Srpski nacionalizam je instrument ruskog destabilizovanja Evrope, najefikasniji i za njih najjeftiniji. Nažalost i njima i mnogim drugima dobro dođe mali balkanski rat i krvoproliće. I niti hoće, niti mogu to da promene. To je način na koji oni žive. Ni mi ne smemo na to da pristajemo. Ovakva Moskva nikad neće priznati crnogorsku državu. Uvek će je rušiti. Jedino što može da radi je da pujda te ludake, političare, koji su stigli kao veliki Srbi do Kadirova i Čečenije u izbornoj kampanji. I da zloupotrebljava taj moj nesrećni narod u kome ja još vidim toliko toga lepog. I žao mi je kad vidim tu energiju. Ja nisam egzaltiran kao novinari Sputnjika koji prenose to što se dešava u Crnoj Gori. Meni je žao. To je velika nesreća, i vaša i naša zajedno” – rekao je, između ostalog, Predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović  u intervjuu za Radio Crne Gore.