20.04.2024.
HomeNovostiSrpska tehnologija ubijanja: Ovaj zločinac je ubio maloljetnog sina ovoj ženi, danas...

Srpska tehnologija ubijanja: Ovaj zločinac je ubio maloljetnog sina ovoj ženi, danas vodi pizzeriju u Šidu i trenira djecu boksu

Sav užas agresije na BiH i genocida koji se dogodio u julu 1995. godine u Srebrenici svijet je vidio na snimku od 17. jula 1995. kada zloglasni „Škorpioni“ hladnokrvno strijeljaju šest Srebreničana, Safeta Fejzića (17), Sidika Salkića (36), Smaila Ibrahimovića (35), Dinu Salihovića (18), Jusu Delića (25) i Azmira Alispahića (16).

Videosnimak je nastao na lokaciji Godinske bare, oko dva kilometra od Trnova, gdje je bila smještena specijalna jedinica MUP-a Srbije, poznata pod nazivom “Škorpioni”, prenosi Hayat.

Vijeće za ratne zločine u Srbiji osudilo je u aprilu 2007. članove ove zloglasne jedinice na ukupno 53 godine zatvora.

Pero Petrašević jedini je priznao zločin i dobio 13 godina zatvora. Pred sudom je rekao da se “najdublje kaje”, a ponovio je to i novinarima, prvi put govoreći za neki medij, 27. maja prošle godine.

Pero Petrašević danas živi u Šidu u Srbiji te vodi piceriju i bokserski klub.

Dijete mi je ubio. Nikad mu ja halaliti ne mogu, nikad. Gdje ćeš halaliti. O, Bože! Kako ima obraza govoriti da mu je žao i izražavati saučešće. Hajde da je on bio vojnik, pa se borilo dijete, nego se borilo da spasi svoj život. Odavde kad su nas zajmili, ne znaš kud ćeš izaći. Nikako. Meni dođe jedna žena, ja radim po kući. Kaže: „Nuro šta to radiš, evo ti ih iznad kuće došli“. Ja i ona da pobjegnemo, ona nema šta da obuje. Došli na izlaz iz čaršije. Kad se moje dijete vratilo. On i još jedan mladić. Ja ga pitam: „Pa što si se, sine, vratio?“. A on kaže: „Mama nisam te poljubio“.

Kažem mu: „Hajde, sine, poljubi me, nećeš više nikad“. I tako je i bilo – kroz bolni plač sjeća se majka Nura Alispahić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti