14.07.2024.
HomeNovostiSrbovanje umjesto fudbala: Visoki funkcioner Vučićeve partije pravdao se u Minhenu "mi...

Srbovanje umjesto fudbala: Visoki funkcioner Vučićeve partije pravdao se u Minhenu “mi nismo genocidan narod”, tukao se sa policijom, pa uhapšen

Čovjek s majicom „Mi nismo genocidan narod“, koga su uhapsili njemački policajci nakon sukoba srbijanskih navijača s organima reda pred sinoćnu utakmicu Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu, nije tek neki slučajni učesnik “Svesrpskog sabora” ili aktivista vlasti, već bivši funkcioner gradske uprave u Beogradu i odbornik SNS-a na Zvezdari.

Reutersova fotografija navijača Srbije koga za ruke vode dvojica njemačkih policajaca nakon nemira u Minhenu pojavila se u regionalnim medijima, a kasnije je utvrđeno da je u pitanju Nenad Radić, bivši sekretar za obrazovanje grada Beograda, javlja Danas.

Radić je na mjesto sekretara postavljen 2022. godine, naslijedivši Slavka Gaka.

Ostavku na ovu funkciju podnio je u septembru 2023. godine, a kako su mediji pisali, ovaj potez bio je produkt sukoba sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem.

Navodno je povod sukoba bila Radićeva bliskost s tadašnjim predsjednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem i to što nije pretjerano „mario“ za Šapića, a na ovoj poziciji naslijedila ga je Aleksandra Čamagić.

Radić se sada, po pisanju medija, nalazi na poziciji direktora Elekroizgradnje Beograd.

Izabran je za odbornika u SO Zvezdara, a prema spekulacijama s društvenih mreža – kandidat je i za predsjednika ove beogradske opštine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti