25.02.2024.
HomeNovostiSrbin sa Kosova ubio oca i brata blizanca

Srbin sa Kosova ubio oca i brata blizanca

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas je uhapšen Marko Bigović (29) zbog sumnje da je, u ranim jutarnjim časovima, najvjerovatnije nožem usmrtio svog brata blizanca Uroša i oca Milana (67), nekadašnjeg tužioca i poznatog advokata. Zločin se dogodio u zgradi u Ulici kralja Petra, a prema riječima portparola kosovske policije za sjever Kosova, Bratislava Radovića, tragediji je prethodio porodični sukob u kojem su učestvovala dva brata i otac.

– Pet minuta prije šest sati, dobijena je informacija o sukobu i dvostrukom ubistvu u sjevernoj Mitrovici. Na mjesto zločina izašla je regionalna jedinica kosovske policije, istraga je u toku, a osumnjičeni je pod nadzorom policije – saopćio je,za “Novosti”, portparol Radović, dodajući da je ubistvo počinjeno hladnim oružjem.

Davao znakove života

Komšije su iz stana uglednog mitrovačkog advokata Milana Bigovića, u ranu zoru čule zapomaganje i pozvale policiju, koja je ubrzo stigla i zatekla užasan prizor.

– Uroš je već bio mrtav, dok je Milan davao znakove života i odmah je prebačen u Klinički centar, gde je, nažalost, preminuo. Na podu stana bilo je mnogo krvi – ispričao nam je jedan od komšija Bigovića, inače ugledne porodice u sjevernoj Mitrovici.

Uprkos pokušaju ljekara da spase Milana, koji je u zdravstvenu ustanovu doveden sa teškim povredama stomaka, odnosno jetre i pankreasa, i reanimaciji koja je trajala sat vremena, on je preminuo.

Niko od komšija i građana Mitrovice zasad ne može da pretpostavi šta je motiv ovog dvostrukog ubistva. Nezvanično saznaju Novosti da su roditelji braće blizanaca odavno razvedeni, da je jedan od sinova, navodno, živio sa ocem, a drugi sa majkom. Također, ono što se moglo čuti jučer u gradu, jeste da je Marko tog jutra došao u stan kod brata i oca i da je prvo nasrnuo na Milana, dok je brata izbo nožem dok je pokušavao da zaštiti teško ranjenog oca.

Prvo oca, pa brata

– Niko ne može da shvati šta je navelo mladića da bukvalno iskasapi brata i oca. Kao da je nečastivi ušao u njega – govore komšije.

Policija je osumnjičenog za ubistvo zatekla u stanu. Kako nezvanično saznaju Novosti, on je krvavih ruku stajao na jednom kraju sobe i plakao. Tokom hapšenja nije pružao otpor, ali nije ni govorio već je samo jecao. Tijela oca i sina su prebačena na obdukciju, koja je obavljena u Prištini, a rodbina i prijatelji će se od Milana i Uroša oprostiti danas na groblju u Rudaru, nadomak Mitrovice.

Prema dosadašnjim saznanjima, svjedoka zločina nema, a istraga će pokazati šta je motiv ovog dvostrukog ubistva. Inače, ubijeni Milan Bigović ugledni je i poznati advokat na sjeveru Kosova koji je prije odlaska u penziju bio viši javni tužilac u Kosovskoj Mitrovici, a u neko vrijeme je bio i rukovodilac odjeljenja Apelacionog suda u ovom gradu. Za njega u gradu imaju samo riječi hvale, kažu da je bio predusretljiv i spreman svima da pomogne.

Uhapšenom mladiću, koji je ubio oca i brata, određeno je policijsko zadržavanje do 48 časova. On je, prema dosadašnjim podacima iz istrage, najprije izbo oca, dok je brat blizanac Uroš zadobio više ubodnih rana dok je pokušavao da odgurne Marka i spasi oca i od kojih je preminuo na licu mjesta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti