Srbin i Moldavka poginuli u padu sportskog aviona iznad Kozare: Zvanično – vršili su “oralnu vakcinaciju lisica”

0

Ovu informaciju prenijele su Nezavisne Novine, a navodi se i da su u avoinu bili muškarac iz Srbije i žena iz Moldavije s rumunskim državljanstvom, inače majka dvoje djece.

Ranije danas je potvrđeno da je u selu Subotići na području Kozare pronađena olupina aviona. Slučaj je predat u nadležnost državnog tužilaštva.

Avion je lociran u okviru velike potrage na području Kozare u kojoj su učestvovali pripadnici policijskih uprava Bosanske Gradiške i Prijedora, Јedinice žandarmerije, SAЈ-a, Republičke uprave civilne zaštite, Helikopterskog servisa RS-a, planinara, lugara i građana.

Sudbina posade zasad nije poznata.

“Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su danas na području sela Subotići, na Кozari ostatke sportskog aviona čiji je nestanak prijavljen juče,10.12.2020. godine u 14,10 časova Policijskoj stanici Gradiška”, saopšteno je naknadno iz MUP-a RS.

Avion koji je juče nestao u okolini Omarske, kod Prijedora, korišten je za potrebe akcije oralne vakcinacije lisica, koja se iz vazduha izbacuje na određenom području, a nakon toga se vraćao nazad u Banjaluku.