Srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen ulaz u zemlje Šengena nakon prekršaja u Splitu, za njim raspisana i potraga

0

Sergej Trifunović i njegov peh od dolaska u Hrvatsku se nastavlja i odlaskom.

Naime, on je u subotu u 23:45 sati na graničnom prijelazu Bajakovo pri izlasku iz Hrvatske kažnjen s hiljadu eura i zabranom ulaska u Šengenskog prostora na godinu dana, piše Slobodna Dalmacija.

Raspisana potjernica

Splitska policija raspisala je za njim potragu zbog članka 5 i 17 Prekršajnog zakona jer je nakon privođenja na Prekršajni sud na svojim profilima pisao o „maltretiranju koje nigdje nije doživio kao u Splitu i historijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snake s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti.“

Zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića nazvao je „go***ce malo“, a na svojim profilima je ponovo vrijeđao policijske službenike koji su uredovali na plaži Kaštelet, kada je njegov njemački ovčar skako između kupača i kupao se s njim.

Opleo po hrvatskim policajcima

Kako je na Bajakovu kaznu platio na licu mjesta, Trifunović je nastavio put za Srbiju, ali je po prelasku granice odmah objavio novi post, gdje je grubo opleo po Hrvatskoj i policajcima.

– Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko hiljadu i po eura.

Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovim putem poserem po člancima 5,17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad – napisao je Trifunović, a piše Slobodna Dalmacija.