13.04.2024.
HomeNovostiSrbijanac bježao od policije, u vozilu pronađeno 103 kilograma nepoznate materije koja...

Srbijanac bježao od policije, u vozilu pronađeno 103 kilograma nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na drogu

Nakon što je bježao od policije, državljanin Srbije M.N. uhapšen je na području opštine Rudo, a u njegovom vozilu su pronađene tri putne torbe sa oko 103 kilograma nepoznate materije.

Kako je saopćeno iz PU Foča, policijski službenici Policijske stanice Rudo su prije dva dana sproveli akciju kodnog naziva „Lim 2020“.

M.N. koji je upravljao vozilom „Peugeot 307“, nakon što su ga zaustavili policijski službenici, oglušio se o jasno i glasno zakonito izdato naređenje te se dao u bjegstvo, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika lišen slobode.

“O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH, a uz saglasnost dežurnog postupajućeg tužioca izvršen je pretres vozila i osobe kojom prilikom su u vozilo pronađene i privremeno oduzete tri putne torbe u kojima se nalazilo 15 pakovanja nepoznate materije, ukupne bruto mase 103 kg, koja su zapakovana na način koji asocira na pakovanje opojne droge, kao i dvije sim kartice za telefon. Lice M.N. iz Priboja je 29.09.2020.godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Neovlašeni promet opojnim drogama’ uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva BiH. Po nalogu navedenog tužilaštva izuzet je uzorak praškaste materije radi vještačenja koji je i vještačen u Kriminalističko-tehničkom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o smjesi medicinskih lijekova koji nisu na listi opojnih sredstava”, navodi se u saopćenju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti