Srbija – sigurna kuća za ratne zločince: Krili su Karadžića i Mladića, kriju Đukića, zašto ne bi i Savčića?

0

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović na N1 naveo je da je Milomir Savčić, nekadašnji komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske (VRS), kojem se sudi za pomaganje u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine, nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor, pobjegao u Srbiju.

“Podbacili su Tužilaštvo BiH i Sud BiH jer nisu na vrijeme prepoznali činjenicu da će Savčić pobjeći u Srbiju, a imali su iz prethodnih slučajeva dovoljno materijala i saznanja da će se to desiti. Nažalost, nisu uradili svoj dio posla, nisu na vrijeme prepoznali da će pobjeći i imamo situaciju kakvu smo imali u prethodnim slučajevima kada je većina njih, nažalost, pobjegla u Srbiju ili Hrvatsku”, kazao je Tahirović za N1.

MUP Srbije tvrdi da Savčić nije prešao granicu Srbije.

“Gdje bi drugo mogao biti? Na Marsu? Naravno da je u Srbiji. Činjenica je da je u Srbiji. Oni su i prije govorili da Mladić, Karadžić ni drugi nisu u Srbiji. Ubijeđen sam da je Savčić u Srbiji, a to što MUP Srbije tvrdi je nastavak iste politike koju su imali ‘90-tih”, kazao je on.

Milomir Savčić, nekadašnji komandant 65. zaštitnog motorizovanog puka pri Glavnom štabu Vojske Republike Srpske (VRS), kojem se sudi za pomaganje u genocidu u Srebrenici u julu 1995. godine, nakon što mu je Sud BiH 9. augusta odredio pritvor, nije pronađen na kućnoj adresi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here