24.02.2024.
HomeNovostiSrbija se sprema za rat: Vučić i Dodik kao nekada Milošević i...

Srbija se sprema za rat: Vučić i Dodik kao nekada Milošević i Karadžić

Milorad Dodik, predsjednik RS-a danas je boravio u Srbiji gdje je prisustvovao analizi stanja operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije za prethodnu godinu, te planovima za narednu.

Mediji u Srbiji objavili kako je Dodik kritikovao Oružane snage BiH, kazavši kako ne služe ničemu, te da samo predstavljaju trošak. “Ta vojska je samo troškovna i ničemu ne služi. Nemamo povjerenje u njenu sposobnost da odbrani slobodu srpskog naroda na teritoriji BiH, bez obzira što je čini i srpska komponenta”, rekao je Dodik nakon “prikaza nivoa sposobnosti Vojske Srbije u Domu garde u kasarnom Topčideru”.

Oglasio se i Čedomir Stojković, beogradski advokat i osnivač grupe “Oktobar” koji je naveo da se Srbija sprema za rat.

Aleksandar Vučić upravo je objavio nove planove za Vojsku Srbije: 1) AA raketni sistemi iz Kine, 2) “Ogromne količine dronova samoubica”, (iz Irana , pravljenih u Srbiji – to nije izričito rekao, ali to znamo); 3) Sistemi za elektronsko ometanje iz Rusije 4) velike nabavke borbenih vozila Lazar 3 i Miloš (made in Serbia ) 5) vraćanje obaveznog vojnog roka u Srbiju.
Ovo se događa u vremenu u kom: – Aleksandar Vulin (faktički direktor BIA-e) ) dobija medalju direktora ruskog FSB-a Bortnikova; – Milorad Dodik daje orden Viktoru Orbanu; – Vladimir Putin daje medalje Dušanu Bajatoviću i Nenadu Popoviću; – ministrica Danica Grujičić zaključuje memorandum o saradnji sa Ruskom Federacijom; – samo prije 5 mjeseci Srbija je organizovala paramilitarnu terorističku organizaciju na Kosovu, Banjska preko Milana Radojičića; – Milorad Dodik dobija medalju od Putina (juni 2023.) – Milorad Dodik daje medalju Putinu (januar 2023.) – Milorad Dodik prijeti otcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine – naveo je Stojković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti