16.06.2024.
HomeNovostiSRBIJA PLATILA HONDURASU POLA MILIONA DOLARA ZA SUZDRŽAN GLAS: Opozicionar iz Srbije...

SRBIJA PLATILA HONDURASU POLA MILIONA DOLARA ZA SUZDRŽAN GLAS: Opozicionar iz Srbije pitao Vučića koliko košta brisanje nosa državnom zastavom

Predsjednik pokreta SRCE Zdravko ponoš upitao je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koliko košta njegovo brisanje nosa zastavom Srbije u Njujorku, kao i da li je donacija od 500.000 dolara Hondurasu za uzdržan glas prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici – ipak prevelika cijena.

“Sponzori Rezolucije se nisu proslavili. O motivima da i ne govorimo. Ali šta ovaj režim slavi? Koliko nas košta Vučićevo brisanje nosa nacionalnom zastavom u Njujorku? I to za potrebe lokalnih izbora. Ministar spoljnih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatan?! Da li je 500.000 dolara ipak prevelika cena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim ‘donacijama’, kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije?“, upitao je Ponoš na društvenoj mreži “X”.

Predsjednik pokreta SRCE naveo je i da “Vučić trubi da smo genocidan narod”.

“Zna to narod. Ti se preispitaj, ti si pozivao na 100 za jednoga, a ostao na slobodi. Visoka je cena za to, ti je sad podižeš, a narod ponovo plaća”, zaključio je Ponoš.

Portal Nova.rs podsjeća da je Honduras jedna od ukupno 68 zemalja koja je bila uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN). Protiv Rezolucije glasalo je 19 zemalja, dok su 84 zemlje glasale za njeno usvajanje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti