Spavanje u hladnoj sobi je bolje za zdravlje..

0

Brojna znanstvena istraživanja su pokazala kako temperatura u spavaćoj sobi ima velik utjecaj na čovjekovo zdravlje. Spavanje u vrućoj sobi ne samo da nam stvara nelagodu i potencira znojenje, već propuštamo i brojne pogodnosti koje bismo mogli ostvariti kada bi temperatura bila tek nekoliko stupnjeva niža. Postavljanje temperature oko 19 stupnjeva Celzijevih moglo bi napraviti veliku razliku i pozitivno se odraziti na tvoje zdravlje. U nastavku ti otkrivamo sedam razloga zašto je bolje spavati u hladnoj sobi.

1. Pomaže nam da zadržimo svježi izgled Spavanje u sobi s nižom temperaturom potiče proizvodnju melatonina, koji se naziva i tjelesnim “hormonom spavanja”. On djeluje kao antiokisdans i usporava starenje tijela. Također, stimulira imunosni sustav te djeluje protuupalno. Usto, smanjuje oksidaciju u stanicama te uništava slobodne radikale koji su usko vezani uz degenerativna oboljenja.

2. Lakše ćeš zaspati Studije ističu da je nekoliko oblika nesanice zapravo povezano s višim tjelesnim temperaturama. Mnoge osobe koje pate od nesanice imaju poteškoće s regulacijom tjelesne temperature. Čineći naše spavaće sobe hladnijima, možemo pomoći tijelima da se ohlade i potaknuti san.

 

 

 

 miss7.24sata.hr