21.06.2024.
HomeNovostiŠOKANTNE NAJAVE LIDIJE BRADARE: „Ne isključujem ni nemire na ulicama…“

ŠOKANTNE NAJAVE LIDIJE BRADARE: „Ne isključujem ni nemire na ulicama…“

Dokle se stiglo u procesu uspostave Vlade Federacije BiH? Kakve su opcije u igri ako Refik Lendo ne stavi potpis za Vladu u kojoj nema mjesta za SDA? Može li se graditi stabilnost u Federaciji ukoliko poglavar Islamske zajednice Husein Kavazović prijeti ratom? Je li Željko Komšić nakon govora u povodu Dana nezavisnosti potvrdio da se SDA i DF okreću Rusiji, Kini, Iranu i Turskoj nasuprot Europskoj uniji i SAD-u, neka su pitanja na koje je odgovorila Lidija Bradara (HDZ BiH), aktuelna predsjednica bh. entiteta Federacija BiH.

Bradara je svoj prvi intervju nakon što je postala predsjednica FBiH dala stranačkoj RTV Herceg-Bosne, a kazala je, između ostalog, i zbog čega se SDA grčevito bori za vlast.

-Proračun Federacije BiH je šest ili sedam puta veći od državnog  proračuna, onda vam je jasno zašto je svima u interes u vlasti Federacije.

SDA se onašaju kao djeca koji se igraju nogometa, pa kad im neko uzme loptu onda se naljute. SDA je izigrala povjerene zbog toga niko neće s njima, ni SDP, ni SNSD, a ni stranke HNS-a, kazala je Bradara.

Na pitanje novinara očekuje li eventualne nemire na ulicama ukoliko SDA ne uspije ući u vlast na razini FBiH, Bradara je odgovorila kako predugo politički djeluje da bi mislila da neće biti nemira, te kako poziva na dijalog.

-Ne želim ni razmišljati kada bi u ovakvoj situaciji još imali pozive na nemire. Nasilje ne izaziva ništa dobro, treba se okrenuti dijalogu, napraviti vladu FBiH što prije, kazala je Bradara.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti