SodaLive o komemoraciji u Tuzli: Dok su drugi žalili, jedna osoba je telefonirala i držala nogu na spomen ploči

0

Danas se u Tuzli i TK obilježava najtužniji dan u modernoj historiji grada. Na komemorativnom obilježavanju posvećenom sjećanju na žrtve tragedije na Kapiji i sjećanju na sve civilne žrtve rata na kojem su mnoge delegacije odale počast žrtvama, jedan detalj tj. jedna osoba je pokazala najviši stepen nepoštovanja prema žrtvama, porodici, događaju, ali i javnosti.

Na samom obilježavanju ovog tužnog dana, a što se moglo primjetiti tokom prenosa koji se emitovao na programu RTV TK i mnogim drugim TV kućama koje su preuzele TV signal, mogli ste primjetiti žensku osobu koja tokom cijelog događaja telefonira uz spomen ploču okrenuta leđima.

U jednom trenutku, a što su kamere i zabilježile, pomenuta osoba je naslonila nogu na zid na kojem se nalazi spomen ploča, čime je na najgori mogući način odala “počast” prema žrtvama, roditeljima i svim prisutnim.

Kako saznajemo u pitanju je novinarka Anisa Mahmutović, uposlenica FENA-e, koja u slobodno vrijeme obavlja poslove PR-a u Gradskom i Kantonalnom odboru SDA Tuzla. Pomenuta je nedavno nagrađena i funkcijom predsjednice Upravnog odbora BKC-a TK.

Tekst je preuzet sa portala SodaLIVE.ba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here