03.03.2024.
HomeLifestyleSoda bikarbona i limunov sok: Moćna kombinacija za zdravlje

Soda bikarbona i limunov sok: Moćna kombinacija za zdravlje

Soda bikarbona se kao lijek najčešće koristi za liječenje gorušice, ali može da pomogne kod još mnogo stanja i tegoba, naročito kada se kombinuje sa limunom.

Ovo su najpoznatiji i najmoćniji efekti kombinacije sode i limuna:

1. Alkalizuje cijelo tijelo
Kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalno djelovanje na tijelo, što pomaže kod acidoze – stanja prekomjerne kiselosti krvi, koja nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tijela.

2. Odlično za probavu
Kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refleksa želuca.

3. Čiste jetru
Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidanasa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje jest održavanje optimalne pH vrednosti u telu. Idealna pH vrednost krvi trebalo bi da bude blago bazna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog nivoa pH u telu može biti teško.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što podstiče širenje kancerogenih ćelija. Korišćenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tijela, sprečavajući ćelije raka da prežive.

Napomena: Vodite računa da popijete napitak 30 minuta prije i barem 2 sata nakon obroka jer će u suprotnom ovaj napitak neutralisati želudačnu kiselinu koja je neizostavna za varenje.

 

 

 

 

 

magazin.novosti.rs

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti