Socijaldemokrata Delić i optuženik za ratne zločine Kraljević

0

U vrijeme kada se porodice vlaseničkih Bošnjaka spremaju za ukop posmrtnih ostataka svojih najmilijih, obično je to april mjesec svake godine, u Vlasenici je održana biciklistička utrka na kojoj su učešće uzeli i takmičari iz Federacije BiH.

Ništa sporno. Treba se družiti, takmičiti, poštovati…

No, na društvenoj mreži Facebook smo naišli na zajedničku fotografiju dvojice načelnika upravo iz tog perioda ove godine. Edina Delića u Općini Lukavac i Mirosalva Kraljevića u Opštini Vlasenica.

Socijaldemokrata Delić, koji se ističe i po svom proaktivnom djelovanju u online svijetu, mogao je se bar informirati s kim će sjesti za stol, odnosno ko je to na čelu Vlasenice i da li je protiv njega podignuta optužnica.

A na čelu Vlasenice je Miroslav Mićo Kraljević, optuženik za najmonstruoznije ratne zločine počinjene u periodu 1992.-1995. godina. Velikom broj Vlaseničana Kraljević je zagorčao živote, kao i njegova sestra Višnja Aćimović koja je optužena za likvidaciju 37 Bošnjaka na lokalitetu Mračni dol, a koja se skriva u Srbiji.

Postoje nebrojena svjedočanstva o ulozi Miće Kraljevića u pokolju Bošnjaka Vlasenice. Čak je i zaštićeni svjedok iz reda srpskog naroda u dokumentarnom filmu autora Avde Huseinovića govorio o Mićinim zvjerstvima, ali, izgleda, Delić nije ništa čuo o tome.

Delić je mogao i prilikom ulaska u Vlasenicu vidjeti bilbord “Jurišnika” na kojem su glave Miće Kraljevića, ali i ratnog zločinca Ratka Mladića te Milorad Pelemiš, komandanta 10. diverzantskog odreda. Da li je to socijaldemokratija u koju se kunu Delić i njegova bratija?

Jer oni su u julu 2021. godine osudili napad na Bošnjake u Vlasenici, a visokopozicionirani funkcioner Socijaldemokrata BiH sjedi u društvu sa Mićom Kraljevićem koji je optužen za svirepe zločine. Očito da je osuda napada na Bošnjake bila samoreklamerska ili obična floskula.

Jedno s drugim, Socijaldemokrati, ne ide!

N. S. / Tuzlapress.ba / Foto: Facebook Ž.L.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here