Snijeg i minusi u narednih nekoliko dana

0

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i snijegom.

Prije podne uglavnom kiša, a postepen pad temperature zraka uvjetovat će i prelazak kiše u susnježicu i snijeg, osim na krajnjem jugu. Na planinama sa snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima postepen prestanak padavina. Temperature zraka između -2 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni. Tokom poslijepodneva, postepen pad temperature zraka.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje slab snijeg. U Hercegovini pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna između -7 i -1, na jugu zemlje do 7 stepeni.

U subotu umjereno do pretežno oblačno i prohladno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima sa slabim snijegom. Tokom dana, postepeno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5, na krajnjem jugu zemlje do 0, a najviša dnevna između -7 i -1, na jugu do 7 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka između -10 i -5, a najviša dnevna od 4 do 7 stepeni.