21.05.2024.
HomeNovostiSnažno nevrijeme pogodilo BiH: Vjetar dizao krovove i obarao stabla

Snažno nevrijeme pogodilo BiH: Vjetar dizao krovove i obarao stabla

Snažno olujno nevrijeme zahvatilo je jutros više gradova u Bosni i Hercegovini. Stabla su padala u Srebrenic i Bihaću, u Kotor Varoši su letjeli krovovi, a jak vjetar pogodio je i Banjaluku.

Uslijed snažnog vjetra u centru Srebrenice je pao bor. Na sreću, nema prijavljeno da ima neko povrijeđen.

M. Sekulić

M. Sekulić

U naselju Vrbanjci kod Kotor Varoši vjetar je napravio značajnu štetu na objektima.

Također, štete su zabilježene i u Bihaću, gdje je snažan vjetar polomio drveće na više lokaliteta u gradu i napravio je veću materijalnu štetu.

Anadolija

Anadolija

Anadolija

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom pogodilo je jutros i Banjaluku i Prijedor.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su u svom zvaničnom saopćenju kako idućih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se promjenjivo i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom pa i u obliku pljuskova.

“Izraženije padavine izgledne su u petak (03.11.) i u nedjelju (05.11.) naročito u južnim, jugozapadnim i zapadnim područjima. Početkom sljedeće sedmice (od 06.11.) lagana stabilizacija vremenskih prilika. Slaba kiša je još moguća u ponedjeljak i utorak, a od srijede slijedi stabilizacija vremenskih prilika i prestanak padavina”, navodi se u saopćenju.

Meteorolozi su najavili da će minimalne temperature zraka varirat od 5°C do 10°C u Bosni, na području Hercegovine od 8°C do 12°C. Najveće dnevne vrijednosti temperatura biće u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni. Na jugu zemlje i do 20°C. U periodu od 12.11 do 16.11. očekuju se kiša i pljuskovi koja bi mogla biti izraženija na jugu i jugozapadu zemlje. Jutarnje temperature kretat će se između 1°C do 6°C, na jugu zemlje do 8°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6°C do 11°C u Hercegovini do 13°C.

Širom Evrope je nevrijeme. Oluja Ciaran pogodila je sjeverozapad Francuske i jugozapad Engleske prije nego što se proširila na Nizozemsku, Belgiju, Njemačku, Francusku i Italiju, ostavivši najmanje sedam mrtvih i nekoliko povrijeđenih osoba, objavile su danas lokalne vlasti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti