27.05.2024.
HomeNovostiSmrt hara Italijom: U samo jednom danu umrlo 475 ljudi

Smrt hara Italijom: U samo jednom danu umrlo 475 ljudi

U Italiji je, prema najnovijim podacima, u protekla 24 sata umrlo je čak 475 ljudi, najviše u jednom danu dosad, dok je broj novozaraženih 2.648, što je nešto manje nego u utorak.

Trenutno je ukupno 28.710 zaraženih koronavirusom u Italiji, a broj smrtnih slučajeva iznosi 2.978.

Guverner Lombardije Attilo Fontana danas je uputio apel svima da ostanu kod kuće jer više se nitko neće moći brinuti o onima koji se razbole.

– Nažalost, broj oboljelih ne opada, nastavlja biti visok. Uskoro nećemo više biti u stanju odgovoriti na potrebe oboljelih – rekao je Fontana te je poručio svima ”ostanite kod kuće” ili će mjere postati agresivnije.

– Govorim vam to u pristojnosti, ali uskoro ću biti primoran promijeniti ton, jer ako ne razumijete, postat ću agresivniji. Ne tražimo od vas nikakvu žrtvu, već da spasite živote. Svaki izlazak iz kuće, rizik je za vas i za druge – poručio je Fontana.

Unatoč stalnim pozivima i povećanju kontrola broj osoba koje su kažnjene zbog prekršaja izolacije ili ne nužnih izlazaka je u porastu. U posljednja 24 sata provjereno je 187,455 osoba od kojih njih 8,300 nije poštivalo zabrane kretanja. U tjedan dana talijansko Ministarstvo unutarnjih poslova imalo je gotovo 46.000 pritužbi: 43,595 zbog kršenja zabrane kretanja i 926 zbog lažnih zahtjeva. Kažnjeno je oko 1,500 trgovaca koji su kršili pravila o koronavirusu.

– Vjerujem da ćemo u sljedećih nekoliko sati morati razmotriti mogućnost stavljanja potpune zabrane aktivnosti na otvorenom, rekao je ministar sporta Vincenzo Spadafora u intervju za TG1.

– Ovu mogućnost nismo razmotrili zbog savjeta znanstvene zajednice. Ali ako ljudi ne budu slušali savjete i ostajali kod kuće, bit ćemo prisiljeni na apsolutnu zabranu, objasnio je, prenosi Jutarnji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti