16.06.2024.
HomeNovostiSmanjen broj letova sa tuzlanskog aerodroma: Da li je Lumiwings potrošio 2,5...

Smanjen broj letova sa tuzlanskog aerodroma: Da li je Lumiwings potrošio 2,5 miliona KM i sada tek simbolično leti da dočeka novu subvenciju od 5 miliona?

I konačno se zna što je sa letovima Lumiwingsa za Tuzlu. Kompanija opako reže u III. mjesecu. Naime, Lumiwings neće operirati Istanbul, koji je najavljen sa 3 tjedna leta. Isto tako kompanija nakon 4.3. ukida Stockholm. Sve ostale linije se smanjuju na tek jedan tjedni let, i to:

  • Esbjerg do 28.2. leti dva leta, a nakon toga leti samo nedjeljom
  • Halmstad do 4.3. leti dva leta, nakon toga samo petkom
  • Maastricht do 5.3. leti dva leta, nakon toga samo četvrtkom
  • Saarbrucken do 28.2. leti dva leta, nakon toga samo subotom

To znači da je umjesto 13 planiranih tjednih letova Lumiwings spao na tek simbolična četiri tjedna leta. Očito je, kao što je zamaaero prije par dana pisao, kompanija potrošila sav novac i sada tek simbolično leti da dočeka novu subvenciju. Letova od 31.3. još nema iako ljetna sezona počinje za malo više od mjesec dana. Istim će u III. mjesecu Tuzla imati samo 13 tjednih letova Lumiwingsa i Wizz Aira.

I ovdje se moramo zapitati o kakvoj se kompaniji radi. OK, jasno je da neće letjeti ako nema novaca. To je potpuno razumljivo. Ali ako je to tako zašto još prije mjeseca dana nisu obznanili ova smanjenja, pa da se karte kontinuirano i dalje prodaju. Ovako se karte nisu prodavale do jučer, što znači da potencijalni putnici nisu karte mogli kupiti nego tek 13 dana prije puta. Katastrofa. Čemu to? I onda se čude zašto nema putnika i zašto je load faktor tragičan. Isto tako obznanili su letove za Istanbul, a bilo je jasno da ga neće letjeti radi manje novaca. Zašto, do vraga? Mogli su to prešutjeti i sa linijom krenuti od ljetnog reda letenja ako će novaca biti. Krajnje neprofesionalno.

analiričar: Alen Šćuric (Zagreb), foto: Lumiwings

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti