20.07.2024.
HomeNovostiSlučajnost ili smišljena poruka: Zašto su kože ubijenih životinja ostavljene pred općinskom...

Slučajnost ili smišljena poruka: Zašto su kože ubijenih životinja ostavljene pred općinskom zgradom u Lukavcu?

Nakon što su pojedini portali objavili da su nepoznate osobe ubile nekoliko pasa, oderale im kožu te je ostavili ispred zgrade Općine Lukavac, pozvali smo MUP Tuzlanskog kantona kako bi dobili informaciju više o tom monstruoznom iživljavanju nad životinjama.

Odmah nakon našeg upita, dežurni operativni je kontaktirao kolege iz PU Lukavac.

– Da, inspektori su izašli na to mjesto i utvrdili da se radi o koži ovaca, odnosno o koži od kurbana. Vjerovatno je neko od građana kožu, koju džamije više ne uzimaju od kako je pandemija koronavirusa, ostavio, odnosno bacio tu. Nikako se ne radi o koži pasa, kazala nam je dežurna policajka u Operativnom dežurstvu MUP-a Tuzlanskog kantona.

Također je potvrdila da ni takvo odlaganje ostataka animalnog porijekla nije po propisima. No, to je posao za nadležne inspekcijske službe, pored čijeg vozila su i fotografisane kože.

No, i pored ovakve informacije iz policije, građani koji su vidjeli ostavljene kože izražavaju sumnju u to da se radi o kurbanima.

– Meni ovo ne liči na ovčju vunu, ovo je pseće krzno. I to ima ih minimalno 3, naslagano na jednu žicu i “istovareno” pored Opštine. Zanima me kako to niko ne vidi i zanima me šta je to u glavi ovih ljudi koji čine ovakve stvari. Ako si već ubio ili šta već, odvuci to i spali ili odloži negdje drugo. Nemam riječi na to sve, ne mogu nikako da opravdam, napisao je čitatelj portala Soda Live.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti