Vandalizam na Tušnju pred početak Premijer lige

0

Nedavno je na stadionu Tušanj postavljena vizuelna prezentacija, no protekle večeri su dijelovi iste oštećeni.

Kako su naveli iz FK Sloboda, slučaj je prijavljen nadležnim organima, a u toku dana će se u saradnji sa JU “Gradski stadion” Tušanj uraditi i postavljanje video nadzora s ciljem zaštite imovine.

 

“Treba istaći da je ovo samo još jedna od mnogobrojnih opstrukcija i napada koji doživljavamo u prethodnom periodu, a sve u cilju sistemskog urušavanja institucije FK SLOBODA. Da stvar bude gora, ti napadi i opstrukcije najviše dolaze od ljudi koji su na neki način bili vezani za FK SLOBODA, a sada su izvan nje. Također, treba napomenuti da je poslana prijava/upit na adrese NFSBIH vezano za pomenutu vizuelnu prezentaciju u toku jučerašnjih prijepodnevnih sati, a sve u cilju diskreditovanja historije FK SLOBODA”, navode iz premijerligaša s Tušnja.

“Ovim putem objavljujemo da ćemo se još više truditi da na svakom koraku Grada Tuzle bude prisutna FK SLOBODA i na tom putu nećemo odustajati jer niko ne može da poništi 100 godina tradicije i ogroman broj ličnosti koji su svojim radom i zalaganjem stvarali nešto što se zove FK SLOBODA”…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here