21.06.2024.
HomeSportSloboda savladala Velež u Mostaru

Sloboda savladala Velež u Mostaru

Sloboda je neporažena i nakon petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su večeras u Mostaru savladali Velež rezultatom 0:2, te su se tako vratili na prvo mjesto tabele domaćeg prvenstva.

Dejanović je prvi pokušao u petoj minuti, no nije bilo opasnosti po gol Slobode. Ipak, Bukvić je u osmoj minuti morao intervenisati nakon sjajnog udarca Georgijevića. Udarac Radovca iz veće udaljenosti u 17. minuti završio je u rukama golmana Slobode.

Tuzlaci su još jednom prijetili u 25. minuti kada je Maksimović poslao loptu pored gola. Sloboda je došla do prednosti u 27. minuti kada je Kurtalić proslijedio loptu do Dženisa Beganovića, koji ju je poslao u praznu mrežu za vodstvo tima sa Tušnja.
Uslijedio je veliki pritisak Rođenih, a u 36. minuti gosti su imali sreće. Hasanović je pogodio stativu, a odbijena lopta iznenadila je Georgijevića. Samo minutu poslije viđen je sjajan pokušaj Brandaa, ali je Bukvić je odlično intervenisao. Do odlaska na odmor ostalo je 0:1.

Na startu drugog dijela Maksimović nije dobro zahvatio loptu glavom, a na drugoj strani u 54. minuti Zvonić je šutirao pored gola. Sloboda je udvostručila prednost u 67. minuti. Maksimović je šutirao iskosa sa lijeve strane, a Kačavenda je očajno reagovao i lopta je završila u golu.

Ćivić je izblokirao Pršeša u 77. minuti, a pet minuta poslije Cvijanović je loše šutirao. Rođeni su pokušavali, ali nisu ozbiljnije prijetili. Šut Zeljkovića u 84. minuti otišao je preko gola. Do kraja su Cvijanović i Radovac šutirali pored gola, a Bukvić je zaustavio udarac Pršeša i ostalo je 0:2.

Velež – Sloboda 0:2

Stadion: Rođeni (Mostar). Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Kurtalić, Ćivić (Sloboda).

FK VELEŽ: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Dario (od 46′ Radović), Hasanović (od 62′ Hasanović), Radovac, Vehabović (od 62′ Pršeš), Dejanović Ž(od 26′ Cvijanović), Brandao i Georgijević (od 46′ Georgijević).

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, A. Beganović, Ćivić, Osmić (od 58′ Mujagić), Kurtalić (od 59′ Veselinović), Balić, Predragović (od 76′ Husejinović), Maksimović (od 77′ Ramić) i Dž. Beganović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti