19.06.2024.
HomeNovostiSkorojevići iz vlasti nemaju mjere: Ministar u Sarajevu otvara trafiku i još...

Skorojevići iz vlasti nemaju mjere: Ministar u Sarajevu otvara trafiku i još organizuje pres konferenciju

Iz Vlade KS je upućena najava za pres konferenciju, koja prema listi učenika djeluje prilično pompezno.

– Obavještavamo Vas da će 10. maja 2024. godine, s početkom u 10:00 sati ministar finansija Kantona Sarajevo Afan Kalamujić, predsjednik Općinskog suda u Sarajevu Damir Batotić i  vršilac dužnosti generalnog direktora JP BH Pošta Adis Šehić održati konferenciju za medije, povodom otvaranja prodajnog mjesta pomenutog preduzeća za kupovinu sudskih taksi u auli Općinskog suda, najavljeno je iz Vlade KS.

Pojednostavljeno, u zgradi Općinskog suda biće otvorena najobičnija trafika za prodaju taksenih markica.

Tačno je da će ovo biti olakšica ljudima kojima su potrebne sudske taksene markice, jer više neće morati “bacati grah” o tome gdje ih mogu kupiti. Naime, u proteklih dvadesetak i kusur godina lokacija trafika gdje su se mogle kupiti taksene markice mijenjana je desetak puta.

Međutim, ovo je nešto što je zasigurno moglo biti riješeno i prije 20 godina, pa prema tome i ne predstavlja neki veliki uspjeh. Uostalom, ima li išta logičnije od toga da se sudske takse kupuju u zgradi suda. Samo što ta vrsta logike već 20 i kusur godina ne stanuje u BiH. Umjesto pres konferencije bilo je dovoljno da se na ulazu u zgradu Općinskog suda postavi pismeno obavještenje građanima da se taksene marke mogu kupiti u toj zgradi, a ne od toga praviti ceremoniju.

Definitivno sarajevski nadrealisti bi u današnjem vremenu umrli od gladi, jer ni oni ne bi mogli smisliti skečeve koji bi po besmislenosti mogli nadmašiti našu realnost.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti