SKANDAL U SRBIJI: Episkop banatski Nikanor pozvao na „upotrebu oružja“ na “Prajdu”, prokleo Brnabićku

0

U sklandaloznoj javnoj besedi, episkop banatski Nikanor prakitčno je prokleo premijerku Anu Brnabić, ali i sve one koji će učestvovali u “EuroPrajdu” u septembru u Beogradu. Izjavio je i da bi “upotrebio oružje” na njih.

Nikanor je također Anu Brnabić nazvao „kćerkom i unukom srpskih koljača“, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade tvrdeći da bi on lično podigao i oružje.

Govor mržnje vladike SPC-a u kojem je prekršio i zakon – jer je javno diskriminisao pojedince i grupu, a potom i pozvao na nasilje i linč, doživio je mnogobrojne osude na društvenim mrežama.

„Hoćemo li dozvoliti da slušamo onu koja je sve oskrnavila u našoj zemlji, neću ni ime da joj spomenem? Onu koja je dozvolila da brat bude otac njenog sina? Hoćemo li to dozvoliti? Ona je niti naše vere, niti našeg porekla, već neprijatelj i ona danas da nam propoveda da ne postoje otac i majka. Ustaćemo svi protiv toga. Ja ću prvi. I kunem! Prokleću svakoga ko ovo propoveda. I oružje bih upotrebio da ga imam“, rekao je ovaj episkop.

Više na Nova.rs.