17.06.2024.
HomeNovostiSIPA uhapsila ljutog SDA-ovca Asima Kambera zbog izbornih prevara

SIPA uhapsila ljutog SDA-ovca Asima Kambera zbog izbornih prevara

Pripadnici SIPA uhapsili su danas Asima Kambera po naredbi Tužilaštva BiH. Uhapšen je nakon krim obrade u prostorijama ove agencije zbog izbornih prevara.

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e rekao nam je da su u Istočnomm Sarajevu uhapšene dvije osobe, među kojima je i Kamber i jedna u Sanskom Mostu.

Ova istraga Tužilaštva BiH je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela izborne prevare za koje se sumnja da su počinjena tokom općih izbora u BiH 2018. godine.

Oni su osumnjičeni da su, u svojstvu članova izbornih tijela, nezakonito glasali koristeći podatke preminulih osoba, kao i koristeći glasove za osobe koje nisu izašle na izbore, a sa ciljem da pribave što veći broj glasova za određene kandidate s područja Sanskog Mosta.

Jutros je SIPA po naredbi Tužilaštva pretresla nekoliko lokacija u Sanskom Mostu i izuzela određenu dokumentaciju.

Inače, Kamber je poznat kao dugogodišnji agresivni političar SDA i veliki moćnik u Krajini.

Također, upravo je on objavio prvu knjigu – pamflet protiv Fahrudina Radončića prije desetak godina, nakon čega je SDA nastavila s tom vrstom javnog podvaljivanja Radončiću.

Činjenica da je policija otkrila kako se Radončić brutalno potkradao kao kandidat za člana Predsjedništva BiH pokazuje da Kamberovi i drugi pamfleti nisu nanijeli političku štetu Radončiću, pa se ušlo u organizirano poništavanja njegovih glasova.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti