23.04.2024.
HomeNovostiSIPA u Goraždu pretresa objekte NiP-ovca Damira Žuge, a u Sarajevu je...

SIPA u Goraždu pretresa objekte NiP-ovca Damira Žuge, a u Sarajevu je jedna od meta bivši SDA-ovac Hajriz Bećirović

Pripadnici SIPA-e od jutros pretresaju više lokacija u Sarajevu, Goraždu, Zenici, Travniku i Konjicu. Meta su, kako saznajemo, osobe povezane sa radom Internacionalnog univerziteta Goražde.

Prema informacijama Istrage, SIPA u Goraždu pretresa objekte u vlasništvu Damira Žuge, zastupnika stranke Narod i Pravda u Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona Goražde. U Sarajevu je, jedna od meta, bivši SDA-ov kadar Hajriz Bećirović. Inače, Tužilaštvo BiH je izdalo naredbe za hapšenje sedam osoba koje su povezane sa izdavanjem lažnih diploma koje su korištene na području Evropske unije. Organizator tog posla je bio italijanski mafijaš Salvatore Messina. Prema informacijama Istrage, izdat je nalog za njegovo hapšenje, ali Messinina adresa u ovom trenutku nije poznata.

Podsjetimo, Istraga.ba je prošle sedmice objavila da je italijanska mafija sa Sicijlije organizovala izdavanje lažnih diploma medicinskih nauka koje su, potom, korištene u Italiji, Švicarskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Libiji.

Osnivač ovog goraždonskog univerziteta bila je Edina Brutus, dok je u upravljačkim strukturama bila njena snaha Elma Brutus. SIPA je jutros upala i u njihove kuće. Osim toga, SIPA pretresa i objekte u vlasništvu Melvedina Jašarevića, generalnog sekretara Internacionalnog univerziteta Goražde.

U Zenici pripadnici SIPA-e pretresaju objekte u vlasništvu Kaje Imširović koja je bila spona između Internacionalnog univerziteta u Goraždu i italijanskog mafijaša Salvatora Mesine.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti