SIPA nije uhapsila Babu: Fikret Abdić na snimku iz svog ureda poručio da je jači od svih pritisaka

0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) nisu uhapsili načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, saopćeno je iz ove policijske agencije.

“U cilju istinitog informisanja javnosti i sprječavanja širenja dezinformacija oko toga da li su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), po međunarodnoj Interpolovoj potjernici NCB Interpola Zagreb, slobode lišili Fikreta Abdića, obavještavamo javnost da navedeno lice nije lišeno slobode od strane policijskih službenika SIPA-e”, navodi se u kratkom saopćenju.

Podsjetimo, Laburistička stranka objavila je snimak na Facebooku kako je Abdić uhapšen sinoć. Na snimku se čuje kako je uhapšen po Interpolovoj potjernici. Abdić nije odveden iz Velike Kladuše, a jutros je, prema izjavama njegove kćerke, on u svom kabinetu na poslu i nije uhapšen. Na snimku se čuje i kako njegov sin zove advokata i govori mu da je potrebno da dođe jer “SIPA hapsi njegovog oca” te da “ga vode u Banjaluku”.

Načelnik Općine Velika Kladuša i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić, objavio je video iz svog ureda nakon što su članovi njegove Laburističke stranke objavili da je uhapšen sinoć. Njegova kćerka Elvira Abdić-Jelenović kazala je kako on na kraju nije odveden u prostorije SIPA-e već da je otišao na posao.

U videu se obraćao biračima i građanima. Kazao je kako je zadnji zahtjev koji je uputio Sudu u Bihaću poslao dokumentaciju da je imao alergijsku astmu na jesen i proljeće, ali da je to pogrešno shvaćeno u Hrvatskoj i BiH.

“Nisam tražio da ostanem na slobodi. Tražio sam da budem na Golom otoku jer mi je to okruženje odgovaralo. Nisu vjerovali i iskoristili su to protiv mene. Ja sam jači od svih tih pritisaka. Kada je počeo novi mandat, sve je učinjeno da ponovo ne budem izabran. Kada nisu uspjeli, dešava se najveća zloupotreba mog rada kući. Ja sam rizikovao i kada sam primao goste, uvijek sam govorio da se prime u prostoru stranke koji je daleko lošiji od mog kabineta. Tri dana prije nego ću prezentirati materijal o onome što sam uradio, Kolegij je konstatovao da je on obiman, a onda su 10-ak dana kasnije konstatirali da ja ne radim. Pokreće se smjena radi nerada, neaktivnosti, neprisustva u javnosti itd. U materijalima sam dao težište na najteža pitanja”, rekao je Abdić.

U video nije govorio o sinoćnjem privođenju. Podsjetimo, njegova kćerka je rekla kako je mislila da je riječ o šali jer su proslavljali njegov rođendan, piše N1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here