Drogirali, silovali pa udavili djevojčicu

0

Austrija je šokirana stravičnim zločinom, ubistvom 13-godišnje djevojčice iz Donje Austrije. Naime, njeno beživotno tijelo pronađeno je tokom vikenda u Beču naslonjeno o drvo, s brojnim modricama po tijelu i vratu.

Za ubistvo su osumnjičena dvojica državljana Avganistana starosti 16 i 18 godina, koji su tražili azil u Austriji. Sumnja se da su djevojčicu namamili u jedan stan, koji se nalazi nedaleko od mjesta gdje je tijelo pronađeno.

Vjeruje se da su dijete drogirali, brutalno silovali i pretukli, a potom zadavili. Kasnije su tijelo odvukli do jedne zelene površine u Donauštatu i tu ga ostavili. Sumnja se, takođe, da je u zločinu učestvovalo još nekoliko osoba.

Ministar policije Karl Nehamer rekao je da je šokiran i pogođen onim što se dogodilo u glavnom gradu Austrije.

Direktor policije Gerhard Purstl rekao je da se vjeruje da je djevojčica vjerovatno dobrovoljno ušla u stan gdje su migranti živjeli te da su je nadrogirali “kako bi se opustila”. Inspektori vjeruju da je potom djevojčica pretrpjela stravično seksualno nasilje.

“Vjeruje se da su koristili ekstazi da je omame”,  rekao je Purstl.

On je rekao i da se istražuje da li je još ljudi učestvovalo u izvršenju zločina.

“Nije još utvrđeno kako je došlo do smrti davljenjem, zato u ovom trenutku ne možemo da kažemo da li je ubistvo unaprijed planirano”, rekao je on.

Tijelo je vjerovatno ostavljeno na travi u zoru, naslonjeno o drvo, a prolaznici su ga pronašli oko sedam sati u subotu ujutro.

Djevojčicu su roditelji identifikovali tek u nedjelju, kada su se javili u stanicu nakon što je policija objavila podatke o odjeći koju je dijete nosilo. Osumnjičeni migranati su privedeni sinoć.

Prema riječima ministra, jedan od njih već ima kriminalni dosije, ali nije deportovan jer je uložena žalba na presudu. Mediji su prenijeli da je osuđivan zbog nasilja i trgovine drogom.

Drugi migrant je, kako pišu mediji, tek ove godine podnio zahtjev za azil u Austriji.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je djevojčica poznavala dvojicu osumnjičenih odranije. Ipak, i dalje nije poznato kada ih je i kako upoznala, te zašto je i kako došla do Beča.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here