8.9 C
Tuzla
25.03.2023
Home Novosti Sidran o “histeriji povodom donošenja zakona”: Osporavanjem, izgovaraju – priznanje !

Sidran o “histeriji povodom donošenja zakona”: Osporavanjem, izgovaraju – priznanje !

0
14.01.2012., Zagreb - Abdulah Sidran, bosanskohercegovacki pjesnik, prozaik i filmski scenarist, gostovao je u Knjizari Ljevak gdje je promovirao svoju novu knjigu Otkup sirove koze. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Akademik i ugledni bh. književnik Abdulah Sidran prokomentirao je jučerašnje burne reakcije političara iz bh. entiteta Republika Srpska, nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko nametnuo odredbe Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida.

– Šta nam kazuje histerija povodom donošenja jednog normalnog civilizacijskog zakona? Histerija nastala u političkom i medijskom prostoru Republike Srbije i njenog ratnog plijena u Bosni, narečene Republike srpske, ne može se razumjeti drukčije nego kao potvrda opšteg uvjerenja da je genocidni plan rata protiv BiH kreiran u Beogradu, finansiran iz Beograda, da je njime rukovođeno iz Beograda, da se iz Beograda sve ove decenije rukovodi svim drugim oblicima njegovog tri decenije dugog nastavka.

Zašto bi se inače bilo koja državna zajednica protivila jednom normalnom civilizacijskom zakonu koji se odnosi na sve pojednice i sve etno-nacionalne sklupine u našim prostorima? Čudesni su putevi logike ! Osporavanjem, izgovaraju – priznanje – poručio je Sidran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here