Severina kritikovala Porfirija: “Pope, pope, družiš se s krimosima”

0

Srbijanski mediji objavili su da je Severina prijetila patrijarhu Porfiriju te da je on prijavio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatska (DORH). Međutim, ovi navodi su demantovani.

Severina je navodno počela uznemiravati patrijarha nakon što je u februaru ove godine izabran za poglavara te da je on prijavio prije tri sedmice zato što ga je počela zvati nakon što joj je prestao odgovarati na poruke.

Severina mu je navodno rekla: “Pope, pope, družiš se s krimosima”. Njena advokatica Jasminka Biloš izjavila je kako nema saznanja o tome da je prijava podnesena, a sekretar Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić izjavio je kako je tačno da ga vrijeđala, ali da nije podnio prijavu.

Biloš je također rekla kako se Severina i patrijarh lično poznaju i da su bili u kontaktu, ali da niko u Hrvatskoj nema informacija o bilo kakvoj prijavi.

Hrvatski mediji izvijestili su kako su iz DORH-a su rekli da nije održan sastanak s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve, kao što su napisali neki srbijanski mediji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here