21.06.2024.
HomeNovostiSevere Weather upozorava: BiH će pogoditi tornado!

Severe Weather upozorava: BiH će pogoditi tornado!

Severe Weather objavio je i mapu u kojoj se očekuje najveća opasnost od snažnih tornada. Istaknuti dijelovi koji bi najjače mogli biti pogođeni nevremenom su jug Bosne i Hercegovine te Hrvatske, jugozapad Srbije, Kosovo, Crna Gora, Albanija te sjeverozapad Sjeverne Makedonije.

Europski servis Severe Weather objavio se kako bi se u četvrtak očekuje veliko nevrijeme diljem Balkana, moguća su i tornada.

Kako najavljuju, trenutni toplinski val koji je pogodio jugoistok Europe i Tursku trebao bi završiti s velikim olujnim nevremenima popraćenim ekstremno nestabilnim zračnim masama.

Nevrijeme bi prvo trebalo pogoditi zapadni Balkan, nakon čega će krenuti prema Rumunjskoj, Bugarskoj i Moldaviji u kasnim poslijepodnevnim satima, a Severe Weather objavio je i mapu u kojoj se očekuje najveća opasnost od snažnih tornada.

 | Autor : Severe Weather EuropeFoto: Severe Weather Europe

Istaknuti dijelovi koji bi najjače mogli biti pogođeni nevremenom su jug Bosne i Hercegovine te Hrvatske, jugozapad Srbije, Kosovo, Crna Gora, Albanija te sjeverozapad Sjeverne Makedonije.

Zapadna Hrvatska u također u riziku, kao i zapad Slovenije te veći dijelovi Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti