20.06.2024.
HomeNovostiŠest fudbalera iz Kragujevca zaraženo koronom na turniru malog fudbala u Tuzli

Šest fudbalera iz Kragujevca zaraženo koronom na turniru malog fudbala u Tuzli

Klub malog fudbala „Ekonomac“ iz Kragujevca našao se u problemu, jer poslije jednog turnira ima 6 zaraženih igrača koronavirusom.

Kako „Telegraf“ saznaje u Institutu za javno zdravlje Kragujevac, on su bili u Tuzli na turniru, i pretpostavlja se da su tamo zaraženi jer i među igračima iz Tuzle ima zaraženih..

– Iz kluba je do sada korona potvrđena kod njih 6 od 16, koliko ih je bilo na utakmici u Tuzli. Pratimo ih kontaktiramo sa njima svaki dan, da vidimo da ne bude još – kaže za Telegraf.rs Dragan Vasiljević, direktor Instituta.

Dodaje da fudbaleri kod kojih je potvrđena korona imaju simptome.

– Testirano je samo ovih 6 koji su imali simptome, i kojima je i potvrđena korona. Ostali će biti testirani po potrebi. Inače, u posljednjih 24 sata, do 15 sati danas, u laboratoriji Kragulj Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu testirano je 182 osobe, od kojih je 7 bilo pozitivno, i svi su iz Kragujevca. Sedmi pozitivni je iz FK „Ekonomac“, a kod prethodnih 5 korona je potvrđena prethodnih dana – rekao je on.

Inače, klub malog fudbala “Ekonomac” je osnovala grupa studenata Ekonomskog fakulteta. Danas je ovo ubjedljivo najtrofejniji klub u Srbiji.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti