23.07.2024.
HomeNovostiSenat Univerziteta u Sarajevu izglasao poništenje diplome doktora nauka Sebiji Izetbegović

Senat Univerziteta u Sarajevu izglasao poništenje diplome doktora nauka Sebiji Izetbegović

Sebiji Izetbegović, direktorici Kliničkog Univerziteta u Sarajevu bit će poništena diploma doktora nauka. To je danas izglasao Senat UNSA, davanjem podrške rektoru Rifetu Škrijelju da tako postupi.

Senat UNSA sa 30 glasova “za” izglasao je poništenje doktorata direktorici Kliničkog centra UNSA. Protiv ove odluke bilo je šest članova Senata.

Članovi Senata razmatrali su izvještaj Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koji se odnosi na doktorat direktorice KCUS-a.

Kako je nakon sjednice izjavila predstavnica Medicinskog fakulteta Sebija Izetbegović ne predaje više ginekologiju na Medicinskom fakultetu, a o njenom radnom odnosu odlučuje rektor kao poslodavac.

Medicinski fakultet je prije nekoliko dana tražio od Škrijelja, kao jedinog nadležnog da uloži žalbu na odluku Inspektorata o poništenju diplome doktora nauka.

U međuvremenu je pravni tim Sebije Izetbegović podnio i tužbu i tražio mjeru obezbjeđenja u ovom slučaju, a odluka bi trebala biti donesena sutra.

Ipak, nakon što joj je Senat UNSA ranije poništio diplomu magistra, sada je izglasano da joj se poništi i diploma doktora nauka. Izetbegović je podsjetimo doktorirala na Medicinskom fakultetu u Sarajevu 1998. godine.

Zanimljivo je da je Škrijelj danas više puta istakao da Sebija Izetbegović nije jedinikrivac za situaciju u kojoj se našla, već da su krivci i neke osobe koje su rukovodile Medicinskim fakultetom u prošlosti.

Klix.ba

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti