15.04.2024.
HomeNovostiSenad Pećanin je novi advokat Fadila Novalića

Senad Pećanin je novi advokat Fadila Novalića

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić angažovao je novi advokatski tim, potvrđeno je za Klix.ba. Novalića, kako nam je potvrđeno, zastupaju advokati Senad Pećanin i Elmir Jahić.

U razgovoru s Pećaninom on nam je potvrdio ovu informaciju i dodao da su danas podnijeli žalbu na rješenje Suda BiH kojom se odbija molba Fadila Novalića za odgodu izvršenja zatvorske kazne.

O žalbi u ovom slučaju će odlučivati vršiteljica dužnosti predsjednice suda BiH, Minka Kreho.

“Sačekat ćemo odluku Suda i, ovisno o njoj, poduzet ćemo daljnje korake. Postoje još nekoliko opcija, ali u svakom slučaju ćemo iskoristiti sve pravne lijekove koje nam zakon nudi”, naveo je Pećanin.

Dodao je da očekuje da će ova žalba biti odlučivana u skladu sa zakonom i da će biti poništeno rješenje kojim se odbija zahtjev za odgodu izvršenja zatvorske kazne.

“S druge strane s obzirom na čitav niz drastičnih kršenja i Ustava BiH i Evropske konvencije o ljudskim pravima i Krivičnog zakona BiH i Zakona o krivičnom postupku bojim se da, ako se nastavi sa takvim odnosom suda prema nužnosti i prema zakonskoj obavezi poštivanja zakonskih normi, vjerovatno ne možemo ništa očekivati osim dosadašnje prakse”, dodao je Pećanin.

Podsjetimo, presudom Suda BiH u predmetu “Respiratori” bivši premijer FBiH Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, suspendovani direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina i direktor “Srebrne maline” Fikret Hodžić na pet godina.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti