23.02.2024.
HomeSportSenad Džambić vraća KK Sloboda Dita na staze stare slave: Želje su...

Senad Džambić vraća KK Sloboda Dita na staze stare slave: Želje su Jasmin Hukić i Vedran Bosnić

Senad Džambić, nedavno i zvanično proglašeni za najbogatijeg bh. biznismena, želi na staze stare slave vratiti košarkaškog giganta KK Sloboda Ditu koju su pojedini ljudi 2011. godine radi mizernih dugovanja stavili u fazu mirovanja.

Naime, kako nam je potvrđeno Džambić će fabriku deterdženata Dita imenivati za generalnog spoznora, te se fuzionisati s OKK Sloboda uprkos velikom otporu koji se pruža.

Džambić želi uložiti finansijska sredstva u tuzlansku košarku, te vratiti publiku u hram sporta – dvoranu Mejdan.

Također, želi se u budućnosti stvoriti tim koji će izboriti nadmetanje u regionalnoj ligi, vratiti klub građanima Tuzle, vratiti legende u klub.

Sportski sektor će težiti da povjere iskusnim znalcima, a trenersku palicu žele dati u ruke stručnjacima koji mogu iznijeti ovaj projekat.

Tako je želja da na mjesto sportskog direktora sjedne nekadašnji igrač i najmlađi kapiten ovog kluba Jasmin Hukić, a na trenersku klupu proslavljeni trener – Vedran Bosnić.

Kako nam je potvrđeno s Hukićem je obavljen jedan razgovor i uskoro bi trebao biti i drugi – finalni. Ostaje da vidimo hoće li biti realizovane ove dvije želje.

Planirano je da se Skupština kluba održi 14. februara i da tada Dita uđe u klub kao generalni sponzor.

Podsjetimo, KK Sloboda Dita je dva puta bila prvak BiH i to 1994. , i 1996.godine, dok su Kup BiH osvojili pet puta. Svi ljubitelji čarobne igre pod obručima u gradu soli vjeruju da će ovaj projekat uspjeti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti