Selo gori, a načelnik se češlja: Samir Kamenjaković u jeku zaraze u Živinicama, potpisuje prelazak u SDA u Sarajevu

0

Povodom odluke gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića da napusti SDP BiH i prijeđe u SDA, predsjednica Općinskog odbora SDP-a Živinice Amila Hodžić oglasila se izjavom koju prenosimo u cijelosti.

“Samir Kamenjaković je od svog dolaska u SDP imao punu podršku Gradske organizacije SDP-a Živinice, kao i čitave partije, naročito 2016. godine, što je rezultiralo njegovom izbornom pobjedom.

On se već duži period nije odazivao na sastanke naše organizacije, kao i na sjednice partijskih organa, na kojima smo razmatrali naše pripreme za predstojeće lokalne izbore, čiji je dio i on trebao biti.

Imali smo sumnje, na osnovu nekih indicija, da Kamenjaković već neko vrijeme sarađuje s lokalnim ogrankom SDA, ali smo mislili da zbog svoje pozicije gradonačelnika to spada pod rad s građanima i ostalim političkim akterima.

Stoga nismo htjeli imati nikakve reakcije kao organizacija prema njegovom odnosu s drugim političkim strankama, uključujući i SDA. Ovaj rasplet vidimo kao dokaz da je Kamenjaković, prema vlastitoj odluci, njegovao prijateljske odnose sa SDA, što je njegov lični izbor, kako bi zadovoljio svoje interese.

Na duže staze, ovaj odlazak SDP-u u Živinicama neće načiniti veliku štetu, jer imamo veliki broj kvalitetnih kadrova, koji će sigurno raditi za interes građana. SDP ne može biti Kamenjakovićev izgovor za ovaj izdajnički potez prema brojnim glasačima, koji su podržali SDP i dali glas Kamenjakoviću kao kandidatu SDP-a BiH.

Ono što je sasvim sigurno jeste da SDP neće ostati bez kandidata za gradonačelnika Živinica i da će to biti osoba kojoj je zaista stalo do interesa građana Živinica, a ne sitnošićarskih interesa.”

Podsjećamo, gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković pristupio je danas Stranci demokratske akcije (SDA), a izjavio je tom prilikom da s novim timom može realizirati sve projekte koji se tiču boljeg i ugodnijeg života u tom gradu.

Uslijed programskih ciljeva koje smo postavili i koji se tiču gradnje infrastrukture u gradu Živinice, smatram da nismo imali mogućnost završiti sve velike programe koje smo zadali sami sebi”, kazao je Kamenjaković.

Pohvalio je dosadašnju saradnju sa SDA u realiziranim projektima, posebno ističući podršku Gradskog vijeća Živinica i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića.

Zbog građana Živinica i projekata koje smo sami sebi zadali, smatram da je ovo jedini put i način da možemo ostvariti sve što smo zacrtali”, poručio je Kamenjaković, koji je na prošlim lokalnim izborima izabran na mjesto načelnika kao kandidat SDP-a BiH.