24.07.2024.
HomeNovostiSekina Seka: Sestra sebije Izetbegović oštrom porukom odrekla se prijatelja na FB

Sekina Seka: Sestra sebije Izetbegović oštrom porukom odrekla se prijatelja na FB

Prije nekoliko dana je Direkcija SFF-a uz konsultacije sa Federalnim kriznim štabom, donijela odluku da se festival održi online

Izeta Građević, umjetnička direktorica Sarejvo film festivala (SFF) obratila se na svom Facebook profilu svojim “prijateljima” koji kritizirali odluku da se SFF održu uprkos ogromnom broju zaraženih u KS, prenosi Raport.

Prije nekoliko dana je Direkcija SFF-a uz konsultacije sa Federalnim kriznim štabom, donijela odluku da se festival održi online.

Inače je ogroman broj ljudi, javnih djelatnika, politčara kritizirao odluku da se uprkos restriktivnim mjerama održi taj festival. Među kritičarima je očigledno bilo i prijatelja Izete Građević, supruge Mire Purivatre i sestre Sebije Izetbegović.

“Molim ‘prijatelje’ koji vjeruju da ovo što smo Miro i ja napravili rezultat moje pripadnosti porodičnom SDA klanu da mi odmah ukinu status prijatelja, ja ću to svakako uraditi sutra sa moje strane. Molim ih da se ne trude da me pozdrave na ulici, jer ih im neću uzvratiti pozdravom. Svojim lajkanjem nečega što je gnusna laž, obezvrijeđuju mene kao osobu, Miru, ali i moje kolege koji vrijedno i pošteno rade na ovom projektu dugih dvadeset i šest godina, za koje vrijeme nosim metu na leđima za vježbanje udaraca inim moralnim vertikalama ovog našeg ipak vrlo malog grada. Dakle posljednji pozdrav Amina Sadiković, Ferida Durković, Emina Hodžić Adilović, Bojan Hadžihalilović, Berba Enes Zlatar, Azra Latifić, i naravno last but not least Edin Zubčević

Možda sam nekog zaboravila, ali eto sami će se pronaći.”, napisala je Građević.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti