Šef britanskih obavještavača: “Vladimir Putin je možda mrtav, a njegovu ulogu preuzeo je dvojnik!”

0

Ruski vladar Vladimir Putin možda je već mrtav, vjeruju šefovi britanskih obavještajnih službi.

Viši šefovi MI6 kažu da je ruski predsjednik bio teško bolestan i da bi, da je umro, njegovi prijatelji to prešutjeli kako bi zadržali vlast što je dulje moguće, prenosi “Daily Star”.

Izvor je rekao za “Daily Star” da su Putinova nedavna pojavljivanja u medijima vrlo vjerovatno bila unaprijed snimljena.

Njegov dvojnik možda je također učestvovao na javnim događajima, poput moskovske Parade pobjede početkom ovog mjeseca.

Jedan izvor iz obavještajnih službi rekao je:

“Putin je veoma bolestan i kada umre njegova će smrt biti tajna sedmicama, ako ne i mjesecima.

Također postoji mogućnost da je već mrtav. Nemoguće je znati. Vjeruje se da je Putin u prošlosti koristio dvojnike kada mu je bilo loše, a Kremlj bi to mogao činiti i sada.

Putin je šef male skupine visokih zvančnika koji su mu potpuno odani. Pravi strah (za njegove prijatelje) je to da bi nakon objave njegove smrti moglo doći do puča u Kremlju i da će se ruski generali htjeti povući iz Ukrajine.

Putinova smrt bi ih ostavila nemoćnima i ranjivima, tako da im je u interesu reći da je Putin živ – kada bi moglo biti obrnuto.”

Zdravlje 69-godišnjaka očito se pogoršalo posljednjih mjeseci. Činio se manje pokretnim i lice mu je naduto. Neki promatrači sugeriraju da bi mogao imati rak krvi.

Općenito se vjeruje da uzima steroide ili se liječi od raka zbog čega izgleda natečeno.

Prije dvije sedmice, ruski oligarh s bliskim vezama s Kremljom rekao je da je Putin “veoma bolestan zbog raka krvi” i da je operiran prije invazije na Ukrajinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here