03.03.2024.
HomeSportŠećerbegović: Raskidima ugovora uštedjeli smo oko 172.000 KM, nismo u situaciji kao...

Šećerbegović: Raskidima ugovora uštedjeli smo oko 172.000 KM, nismo u situaciji kao Čelik

 

Nova Uprava tuzlanske Slobode imenovana je 16. oktobra, a na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik UO Elmir Šećerbegović predočio je podatke o dijelu posla urađenog za minulih dvadesetak dana.

Iznenadio je tvrdnjom da još nije zvanično predsjednik UO, iako ga je na to mjesto imenovala Skupština kluba, kazavši da će koncept nove uprave biti poznat u narednim mjesecima.

Slijedeće sedmice bit će raspisan konkurs za direktora, sekretara i druga radna mjesta u klupskoj administraciji, kao i za trenere u omladinskim selekcijama – kazao je Šećerbegović.

Potvrdio je da je dug Slobode oko 5,4 miliona KM, te da je raskidom ugovora s Marinom Bloudekom, te igračima Marinkom Rastokom, Yoannom Martelatom i Adnanom Osmanovićem napravljena ušteda od oko 172.000 KM.

Uz sva dugovanja, Šećerbegović tvrdi da Sloboda nije u finansijskom smislu u situaciji u kakvoj je zenički Čelik.

Što se tiče tužbi po predmetima predatim Disciplinskoj komisiji NSBiH, ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine. Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović podnijeli su prijave NSBiH i s njima je dogovoren način isplata u ratama – naglasio je prvi čovjek Slobode.

Što se tiče potraživanja drugih igrača, dodao je, tu nema problema.

U toku su pregovori s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način i za njih i za Slobodu – zaključio je Šećerbegović.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti