Šećerbegović: Naredne godine moći ćemo kupiti deset najboljih fudbalera Premijer lige BiH

0

U Domu mladih na Kamernoj sceni FK Sloboda organizovao je događaj pod nazivom “Kafa sa…”, a na istom o finansijama kluba govorio je predsjednik Elmir Šećerbegović.

Šećerbegović je otkrio da je FK Sloboda ostvario prihod za 2020. godinu od 1.705,370,00 KM. Prvi čovjek kluba sa Tušnja rekao je da je budžet “skresan” na 900.000 KM, tako da je ostalo oko 800.000 KM da se riješe dugovi.

“Što se tiče duga, gledali smo možemo osporiti. Šta smo morali, šta nismo. Bilo je potraživanja jednih te istih, koja su više puta naplaćena. Bilo je oko 600.000 KM takvih potraživanja”, rekao je Šećerbegović, koji je istakao da je klub mnogo štedio:

“Počeli smo štedjeti. Gledali smo da li je nešti 50 ili 100 KM. Štedjeli smo na ručku, prevozu, karantinu, platama… Naravno, vodili smo i dalje računa da sve to ima smisao i da liči na klub”.

Predsjednik kluba sa Tušnja vjeruje da se u narednu godinu može ući bez dugova, a onda krenuti u pohod ka uspjesima i na terenu.

“Ako imamo ovaj budžet od prošle godine, mi ćemo završiti godinu na nuli što se tiče ovih potraživanja. Doće onda ta 2022. godina, ta druga faza, kada ćemo te pare imati na kamari i moći ćemo kupiti deset najboljih igrača u Premijer ligi. Onda možemo pričati o Evropi. To će biti ubrzo”, istakao je Šećerbegović.