14.07.2024.
HomeNovostiSDP-ov junoša pita Lagumdžiju: Da li ste postali multimilioner sa profesorskom platom...

SDP-ov junoša pita Lagumdžiju: Da li ste postali multimilioner sa profesorskom platom ili je porijeklo novca pljačkaški plijen iz Fondacije Adila Zulfikarpašića?

Predsjednik banjalučkog ogranka SDP-a BiH Aleksandar Vuković uputio je otvoreno pismo bivšem lideru SDP-a BiH Zlatku Lagumdžiji.

Pismo prenosimo u cijelosti.

-Poštovani,

Obraćam Vam se usljed Vaših neprimjernih i primitivnih istupa u javnosti, jer nažalost imate referencu bivšeg predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine!

Pošto ste grobar socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, a SDP BiH u Banja Luci i entitetu Republika Srpska ste spakovali u mrtvački sanduk, dužan sam da Vam direktno uputim ovo pismo kao reakciju na Vašu dalju destruktivnu akciju!

Naravno, imate apsolutno pravo da i dalje gradite svoju sveopštu karijeru, pa i da žudite za medijskim publicitetom!

Iskreno, na tom Vašem respiratorskom putu oživljavanja političke karijere, zaprepašten sam nedostatkom senzibiliteta, pa i odsustvom elementarnog bontona koji bi morali imati na osnovu eminentnih akademskih titula koje neselektivno apostrofirate u zavisnosti od trenutnog nagona i poriva!

Vaš kontinuirani transfer blama i sramote ne bi bio sfera mog interesovanja da se nije našao direktno kao prepreka na putu mog političkog djelovanja u SDP BiH i Pokretu za državu, trenutno jedinom državotvornom projektu u Bosni i Hercegovini!

Ne zanima me ni odsustvo Vašeg ličnog integriteta, pa da primitivnim metaforama Tarzanove džungle ismijavate Milorada Dodika zbog nepoznavanja engleskog jezika! To samo pokazuje da ste isti nivo, te da imate iste majmune u glavi! Prema tome, kompatibilni ste kao i nekada u neutralisanju afera “Reket” i “Zgrada Vlade RS”! Skroman pokušaj skretanja pažnje sa urbane zone i regulacionog polja Alipašino polje na afričku džunglu u Kongu!

Na osnovu toga, a pošto ste sami sebi dali funkciju ukazivača na političke procese i pojave u BiH, molim Vas da sa tog spektra vidovnjaka odgovorite na nekoliko pitanja iz opusa Vaših ranih radova i prošlosti!

– Da li su u vrijeme demonstracija i paljenja nekih institucije u FBiH iz centrale SDP BiH u Sarajevu nestale, odnešene dvije velike torbe sa novcem, kešom ?

– Da li su iz sefa otuđene militantne “igračke”?

– Da li ste postali multimilioner sa epitetom istarskog oligarha sa profesorskom platom ili je porijeklo novca, između ostalog, pljačkaški plijen iz “ostavinske mase” Fondacije Adila Zulfikarpašića i Bošnjačkog instituta?

Poštovani profesore, nadam se da ćete odgovoriti na ova pitanja, jer bi trebali znati da ne možete biti reper svijetle budućnosti, a da ne razjasnimo mračnu prošlost, poručio je Vuković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti