13.04.2024.
HomeUncategorizedSDA raspušta općinske odbore i uvodi povjereništva širom BiH: Safet Softić "prinudni...

SDA raspušta općinske odbore i uvodi povjereništva širom BiH: Safet Softić “prinudni upravnik” u Gradačcu

 

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je na konferenciji za medije da su povjereništva dužna da analiziraju stanje i predlože potrebne mjere.

“Nakon ostavke Fikreta Prevljaka, Sedin Kahriman je imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. U roku od mjesec dana očekujem odluke prijedlog o rekonstrukciji izvršnog odbora u Sarajevu i Unsko-sanskom kantonu”, kazao je Izetbegović.

Raspušteni su organi Općinske organizacije SDA Ilidža, a imenovano je Povjereništvo na čelu sa Damirom Laličićem.

Zamjenik Laličića je Sanjin Kodrić, a članovi su Admir Mulaosmanović, Samir Muhović, Hanan Hodžić, Enes Šačić, Mirza Čelik, Anisa Tufo i Muhamed Omerović.

Isti je slučaj i u Novom Sarajevu, gdje će na čelu Povjereništva biti Almir Ahmetspahić, dok se Nedžad Ajnadžić nalazi na čelu Povjereništva u općini Centar.

Raspušteni su organi Gradske organizacije SDA Bihać, a imenovano je Povjereništvo na čelu sa Šemsudinom Dedićem. Raspuštena je i Gradska organizacija SDA Cazin, a na čelu Povjereništva je Nijaz Husić.

Također, u Zavidovićima je imenovano Povjereništvo na čelu sa Fahrudinom Čolakovićem, te članovima Ćazimom Huskićem i Almedinom Aliefendićem.

U Gradačcu je imenovano Povjereništvo na čelu sa Safetom Softićem i članovima Muamerom Zukićem, Bahrudinom Ahmetagićem, Elvirom Herčinivićem, Armin Tokićem, Indirom Omeragić i Mujom Imširovićem.

Na čelu Povjereništva u Novom Travniku je Eldin Delić, a članovi su Muris Brljak, Sanel Silajdžija, Arid Tatar, Arnel Zec, Nedžad Krnjić, Semin Duzan i Menhurisa Hodžić.

Povjereništva će voditi poslove raspuštenih organa te u roku od mjesec izvršiti reevidenciju članstva, a do 31. marta provesti izbore za sve organe u općinskim/gradskim organizacijama.

Osim toga, Izvršni odbor Kantonalnog odbora Zeničko-dobojskog kantona zadužen je da izvrši analizu stanja u Zenici i Maglaju i predloži mjere. Isto treba učiniti i u Bosansko-podrinjskom kantonu, a u roku od 30 dana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti